Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Er blijft slecht nieuws komen uit Algiers!

vrijdag 1 juni 2007 door Jan Heuft, m.afr.
Vluchtelingen.

….Slecht nieuws blijft er toch komen door de regelmatige bom aanslagen, maar ook door nieuwe bedreigingen ten opzichte van de christelijke aanwezigheid in Algerije. Een nieuwe wet voor het organiseren van religieuze bijeenkomsten is zojuist uitgevaardigd.

Het zou wel eens kunnen zijn, dat wij bij de uitvoering van die wet, grote moeilijkheden zullen krijgen! De normale radio uitzending van de H.Mis met Pinksteren is ook al om "technische redenen" niet doorgegaan.

Niettemin gaan onze activiteiten in het centrum voor "Moeder en kind" gewoon door, en zijn we druk bezig met de voorbereiding van onze zomer activiteiten voor ongeveer 120 jongeren aldaar. Laten we de Heer bidden dat ons niets zal overkomen in die tijd.

Met onze stichting "Rencontre et Développement" zitten we in enorme moeilijkheden ten opzichte van het vluchtelingen en migranten probleem. Een groep van 165 Congolese vluchtelingen worden morgen uit hun nood woningen van karton gezet.

Wij hebben - samen met het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen - een oplossing voor 50 personen kunnen vinden. Voor de 115 anderen "wast het Hoge Commissariaat zijn handen" en zegt verder niets te kunnen of te willen doen. Nu hebben wij ze allemaal voor de deur staan. Wat te doen??

Met beste groeten van Jan Heuft.

Juni 2007


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 2266 / 387161

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerije   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0