Homepagina > Afrika > Algerije > E-mail uit Algiers van Jan Heuft.

E-mail uit Algiers van Jan Heuft.

woensdag 18 oktober 2006, door Jan Heuft, m.afr.

Broeder Jan Heuft M.Afr.

Vanuit Algiers, woensdagavond 18 oktober 2006 om 22.00 uur kregen we dit bericht via email binnen:


Beste Pastoor Bruggink, beste vrienden,

Sinds gisteren sta ik hier op het "slagveld" om ons wijkcentrum "Moeder en kind" in de noodwoningen wijk van Corso/Boumerdes, 40 km van Algiers,van de ondergang te redden.

Slecht willende mensen zijn bezig om onze activiteiten daar te saboteren. De laatste weken zijn er nogal veel dodelijke aanslagen geweest in die streek en de plaatselijke politie is bang dat er ons iets gaat overkomen.

Dat is nu juist één van de redenen om onze aanwezigheid daar onmogelijk te maken. Maar er zijn ook andere redenen! Sinds de aardbeving van drie jaar geleden, zijn wij de enige stichting, in de rij van zes ter plaatse’ die echt functioneert.

Dit geeft jaloersheid vooral ook omdat wij christenen en buitenlanders zijn. De bevolking is ontzettend blij met onze inzet alsmede alle Algerijnse vrijwilligers die met ons meewerken.

Anderen vinden het niet zo leuk dat wij aan de getrouwde gesluierde vrouwen de gelegenheid geven iets te leren, en even uit die halve container te komen waarin ze nu al drie jaar wonen.

Zaterdag moet ik op het provincie huis verschijnen in het bijzijn van de hoofd commissaris van politie om de legaliteit van onze activiteiten te verdedigen.

U begrijpt dat het in deze toestand niet raadzaam is om naar Nederland te gaan. Ik heb mijn reis dus afgezegd/uitgesteld, hopende dat die over één of twee weken wel mogelijk zal zijn.

U hoort nog over de goede of slechte afloop van deze zaak.

Jan Heuft, M.Afr.