Homepagina > Nederland > Jubileum-/Familiefeest 26 augustus 2016.

Jubileum-/Familiefeest 26 augustus 2016.

vrijdag 2 september 2016, door Webmaster


26 AUGUSTUS 2016 JUBILEUM /FAMILIEFEEST

van de missiezusters van O.L.Vrouw van Afrika ( Witte Zusters )

Het is dit jaar een heel speciaal jubileum/familiefeest geweest met een paar bijzondere evenementen. We waren met allen tezamen: de jubilaressen hun familie, zusters, personeel onze vrijwilligers en Witte Paters, met zo’n 85 mensen die samen feest vierden ter ere van de 9 jubilaressen.

Ze waren er allemaal behalve Marianne Kemmeren die vanwege haar gezondheid niet kon komen en Bertie Lintsen die in Amerika woont. Maar in de geest waren ze bij ons. Het was ook heel bijzonder dat de leden van onze Noord-Europese Entiteit erbij waren.

Cor de Visser en Marie MacDonald. (26 aug. 2016)

Marie MacDonald uit Engeland, die tevens haar 50-jarig jubileum vierde, Elisabeth Biela uit Duitsland en Anafrida Biro uit Polen. Daarom werd er gebeden en gezongen in verschillende talen: naast het Nederlands ook in het Engels, Frans, Duits en Swahili.

Na de ontvangst met koffie en gebak in Molenweide, gingen we naar de Eucharistieviering in de kapel. De overwegingen gedurende de Eucharistieviering werden gehouden door Theresia Brattinga en Greet de Vries. Beatrijs ten Hagen had weer voor een toepasselijk feestlied gezorgd.
Samen met een inleidend en slot-couplet en voor iedere jubilaresse een couplet, in totaal 11 coupletten. Bij de genodigde Witte Paters was ook Cor de Visser die in Tanzania werkt en op verlof is in Nederland. Hij kent Marie MacDonald goed van hun jaren in Uganda en het was een verrassend en blij weerzien na zoveel jaren.

Op het programma stond: 15:30 Koffie/thee en verrassing. Wat zou dat zijn? En ja, het was een echte verassing want burgemeester Mark Buijs kwam namens B&W, en met verslaggevers van de drie Boxtelse kranten, opeens binnen om de Zilveren Erepenning van Verdiensten van de gemeente Boxtel uit te reiken.

”Hoe vaak hebt u allemaal al mensen verrast.
U viert de komende drie jaar het 150-jarig bestaan van de congregatie en u bent internationaal en nationaal zeer verdienstelijk geweest, ook voor Boxtel, waarvoor ik u zeer dankbaar ben”
. Aldus de burgemeester.

De Erepenning werd ons verleend vooral om ons te danken voor al het vrijwilligerswerk dat de Witte Zusters in het verleden deden en ook nu nog doen in Boxtel zoals o.a. op het gebied van mantelzorg, hulp bij projecten voor ontwikkelingslanden, vluchtelingenwerk, taalles aan allochtonen, tolken voor vluchtelingen en migranten, deelname aan MOV- groep Boxtel, Platform interreligieus beraad, leesmoeder, lid van zangkoren, ouderenzorg, parochiewerk, Amnesty internationaal, cliëntenraad en bewoners-vertegenwoordigers, enz.

Bep van Gieken, als Nederlandse vertegenwoordigster van de canonieke overste, werd uitgenodigd om naar voren te komen om de Erepenning in ontvangst te nemen. De volgende dagen stonden er verslagen in de Boxtelse kranten: Brabants Dagblad, de Mooi Boxtel krant en het Brabants Centrum.