Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Pioniers van MIVA.

dinsdag 3 januari 2006 door Carol Vismans, m.afr.

Opvang van dove kinderen

Broeder Jan Heuft, M.Afr.

Jan Heuft, "oneMen" Miva-pioneer in Algerije, woont en werkt al sinds 1969 in dit Noord-Afrikaanse land. Hij verleent onderdak aan dove kinderen en geeft les aan een kleine geïntegreerde klas in een buitenwijk van Algiers.
Hij is leraar voor de examenklassen mavo en lyceum en geeft les in Frans, Engels, gebarentaal en wiskunde in het Arabisch.

Naast deze werkzaamheden houdt hij zich bezig met lokale ontwikkelingsprojecten, geeft hulp aan Afrikanen die op doortocht naar Europa zijn en aan mensen uit de Westelijke Sahara en Algerije die in moeilijke omstandigheden verkeren.

"Het werk in het Nationale Instituut voor Dove Kinderen vraagt veel inzet en energie, maar loont zeker de moeite. Zo hebben we dit jaar twee leerlingen die eindexamen voor de middelbare school gaan doen. Dat is in Algerije heel uniek!

In het instituut maken we ook oorstukjes en adapteren we gehoorapparaatjes. Dat gaat nog steeds goed.
Het onderhoud en het vernieuwen van de gehoorapparaatjes met batterijen is tijdrovend, maar twee leerlingen van ons, Mehdi en Mustapha die in Nederland een training volgden bij ‘Beter Horen’, zijn uitstekende hulpen en in staat goede oorstukjes te maken."

"oneMen" heeft Jan Heuft geholpen bij de aanschaf van een auto. Zo kan hij zijn activiteiten goed uitvoeren. Ook gebruikt hij de auto om Nederlandse en Afrikaanse gevangenen in Algerije te bezoeken. "Algerije is een enorm land waar een afstand van 100 km helemaal niets is en waar een auto heel erg noodzakelijk is."

Algiers, januari 2006

"oneMen can make a difference!"


Ook jij kunt door jouw bijdrage jouw bijdrage aan oneMen het werk van Jan Heuft en de andere pioniers ondersteunen. Je kunt natuurlijk ook kijken bij MIVA voor meer informatie.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 2160 / 387287

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerije   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0