Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Gepensioneerd.... en dan ?

donderdag 1 mei 2003 door Jan Heuft, m.afr.

Beste mensen,

Broeder Jan Heuft M.Afr.

Sinds 1 januari 2003 ben ik gepensioneerd leraar op het instituut voor doven, waar ik zo een vijf en twintig jaar gewerkt heb. Maar in werkelijkheid er niets veranderd in mijn leven, want ik ga gewoon door met lesgeven, maar nu als vrijwilliger. Op het ogenblik geef ik les aan twee examenklassen met dove jongeren: één klas bereidt zich voor op toelating tot de brugklas middelbare school, de andere doet Havo examen aan het einde van de maand juni. Mijn vakken zijn Frans en Engels.

In het kerkelijk leven ben ik nog steeds bisschoppelijk gedelegeerde voor de pastoraal en wij zijn druk in de weer voor een grote bijeenkomst begin juni. We proberen na te denken over ons geloof en inzet in deze alsmaar veranderende wereld, vooral na de oorlogen in Irak, Afghanistan en de voortdurende onlusten tussen Palestijnen en Israëliërs.

De spanningen tussen de mohammedaanse gelovigen en de rest van de wereld kunnen ons moeizaam opgezette dialoog aardig uithollen en zelfs te niet doen. Aan de andere kant komen wij hier vandaag de dag in dit land mensen tegen die écht op zoek zijn naar méér diepgang, mensen die proberen God een nieuwe plaats in hun leven te geven. Het is soms voor ons heel moeilijk om dit te begeleiden in voldoende discretie en respect voor de keuze van de ander. In deze zin ook zijn hier veel evangelische groeperingen zeer actief.

Sommige mensen schrijven lange brieven over gerechtigheid en vrede, maar in feite denk ik dat hetgeen een ieder zo iedere dag op zeer beperkte schaal kan realiseren, echt werken is aan deze doelstellingen. Wij kunnen de wereld niet verbeteren, maar wel onze onmiddellijke omgeving.

Met veel hartelijke groeten,

Jan Heuft, M.Afr.

datum, 1 mei 2003


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1537 / 390200

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerije   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0