Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Zuster Bep Thomas overleden.

vrijdag 30 oktober 2015 door Webmaster


“Wees niet bang,
Ik ben bij je tot het eind der tijden”


In liefdevolle herinnering aan

Zuster Bep Thomas

✩ Amsterdam, 29 april 1922
Professie, 28 oktober 1951
† Etten Leur, 29 oktober 2015

Lid van de Congregatie van Missiezusters van Onze Lieve Vrouw
van Afrika


Onze lieve zachtaardige Bep is rustig op haar kamer in Etten Leur overleden in het bijzijn van haar medezuster Lucia Marie. Ze was de laatste tijd al behoorlijk aan het inleveren, maar heeft toch de hoge leeftijd van 93 jaar mogen bereiken. Zij is in korte tijd de derde Witte Zuster die hier is overleden.

Zuster Bep was een goedlachse opgewekte vrouw, geboren in de buurt van het Vondelpark in Amsterdam in een gezin met nog een broer en een zus. Haar vader was kunstschilder en huisschilder, ook maakte hij religieuze beelden.

Bep ging naar de naaischool en werd later een hele goede coupeuse en bedrijfsleidster op een naaiatelier.
In 1949 ging ze naar het postulaat van de Witte Zusters in Maarn. Ze werd in 1953 benoemd voor Mwanza in Tanzania en hier is ze een naaischool begonnen voor vrouwen en meisjes. Drie jaar later ging ze naar Ujiji, waar ze ook naailes gaf en tevens huishoudelijk werk deed voor de Witte Paters van het seminarie. Ze heeft hier een hele fijne tijd gehad.

Toen ze op vakantie ging naar Nederland in ’63, werd ze eerst benoemd voor Sancta Monica in Esch en twee jaar later voor Engeland. Op beide plekken deed ze naaiwerk en huishoudelijk werk. Vanwege medische redenen kon ze niet meer terug naar de missie.
In 1970 ging ze tijdelijk naar huis om haar vader te helpen in de zaak.

Ze keerde terug naar het Provincialaat in Boxtel en heeft hier 10 jaar de huishouding gedaan, ook was ze actief in de MOV-groep in de parochie. Vervolgens verhuisde Bep naar de communiteit in Rotterdam waar ze huishoudelijk werk deed en hielp in het bejaardenhuis en bij de Zusters van Moeder Teresa.

Na nog enkele verhuizingen en omzwervingen, belandde Bep in 1990 in Biezenmortel. Hier kon ze van haar rust gaan genieten. Sinds die tijd is ze woonachtig geweest bij de Zusters Franciscanessen, die haar liefdevol opgenomen hebben in hun huis in Etten Leur en waar ze zich altijd goed thuis heeft gevoeld tezamen met de andere Witte Zusters.

De laatste jaren zat Bep op de pg-afdeling waar ze vrolijk en goed gemutst rondliep.
Wij vertrouwen haar toe aan de Heer, dat zij nu mag rusten in vrede.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 995 / 387161

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Onze overledenen  De activiteit van de site opvolgen Jaar 2015.   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0