Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Zuster Hanny Jeunink overleden.

zondag 7 december 2014 door Webmaster


In liefdevolle herinnering aan

Zuster Hanny Jeunink

Lid van de Congregatie van Missiezusters
van Onze Lieve Vrouw van Afrika

✩ Enschede, 18 februari 1924
† Boxtel, 30 november 2014


   Opgegroeid in een katholiek aannemersgezin, samen met haar zus, heeft Hanny een liefdevolle jeugd gehad. Door haar jaren op kostschool bij zusters, kreeg ze haar roeping tot onderwijzeres. Ze wilde meer dan alleen kennis overdragen, ze wilde de kinderen ook tot ‘goede mensen’ vormen. Ze was actief bij de Scouting en bij de Katholieke Actie, in de oorlog heeft ze onderduikers geholpen en gewonde soldaten bijgestaan. Hierna wilde ze graag religieuze worden. Na enkele jaren is ze ingetreden bij de Witte Zusters en is daar geprofest in 1952.

   In 1954 ging Hanny werken als onderwijzeres op de missieschool in Ndala, Tanzania. Hier was het hard werken geblazen, maar ze had er een goede tijd en voelde zich een echte missionaris.

   Tien jaar later kwam ze terug in Nederland en werd benoemd tot Provinciaal Overste. In de jaren zestig, waarin veel veranderde in kerk en samenleving, heeft zij vele zusters begeleid in de twijfels over hun roeping. Hanny had altijd een open oor voor hen. In die tijd zat ze als een van de weinige vrouwen bij het beroemde Pastoraal Concilie in Noordwijkerhout.

   Vanaf midden jaren ’70 werd Hanny benoemd tot PHR-animatrice en heeft ze vele sessies gegeven op het gebied van zelfkennis, persoonlijke relaties en spirituele ontwikkeling. Als een ‘mens van relaties’ was ze erg blij met dit apostolaat. Later breidde dit zich uit met het geven van retraites en het opleiden van anderen
   hiervoor.

   Na haar terugkeer naar Nederland in 1994, werd Hanny voor drie jaar benoemd tot Provinciaal Assistent voor de Noordzee-provincie.

   In 2002 is zij van haar welverdiend pensioen gaan genieten in Woonzorgcentrum Molenweide, waar zij 12 jaar heeft gewoond tussen haar medezusters. Hier is zij in alle rust op 90-jarige leeftijd overleden. Wij zullen haar in liefde blijven gedenken, nu ze aangekomen is bij de Grote Liefde, die op haar wacht.

Zusters en familie danken u
voor uw aanwezigheid en gebed.

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1115 / 387161

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Onze overledenen  De activiteit van de site opvolgen Jaar 2014.   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0