Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Zuster Anne Helwegen overleden.

maandag 12 mei 2014 door Webmaster
In liefdevolle herinnering aan

Anne Helwegen* Maasniel, 27 juli 1939 - Professie, 15 augustus 1961
† Boxtel, 8 mei 2014


Lid van de Congregatie van Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika
Geboren als oudste in een Limburgs gezin met acht kinderen, heeft Anne zich altijd erg verantwoordelijk gevoeld voor haar zussen en broers. Dit breidde zich later uit tot haar neven en nichten. Zij kon zich de zorgen van haar familie erg aantrekken en is zich immer sterk met hen verbonden blijven voelen.
Haar roeping als missionaris begon al op jonge leeftijd. Wat haar aantrok was niet alleen Afrika, maar ook de eenvoud en soberheid van de Witte Zusters. In 1963 kreeg ze haar benoeming voor Tanzania. Toen ze daar op 24-jarige leeftijd voor het eerst voet aan de grond zette, kreeg ze de schrik van haar leven: “Moet ik hier de rest van mijn leven doorbrengen, dat lukt me nooit!” Na de eerste bepalende confrontaties en later het samenleven met de Afrikanen, voelde ze zich door de jaren heen echt missionaris worden. Haar werk als catechist en de vorming van Afrikaanse jonge zusters behoorden tot haar kostbaarste missie in Tanzania.
Later heeft ze nog 6 jaar als econoom in Kipalapala gewerkt.

In 1989 keerde ze terug naar Nederland en werd actief in de missionaire bewustwording van jongeren hier, samen met de Witte Paters en bij de organisatie Missie & Jongeren. Het hielp haar weer thuis te komen in haar eigen cultuur.

De laatste jaren heeft Anne, met grote toewijding en de haar zo kenmerkende perfectie, als pastorale werkster in de Sacramentsparochie in Den Bosch gewerkt. Deze geloofsgemeenschap was haar zeer dierbaar en ze was er graag nog lange tijd mee doorgegaan. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Na een lang en zwaar ziekbed, waaraan ze zich maar met moeite kon overgeven, heeft Anne eindelijk rust gevonden bij haar Heer.
“Een diepgeworteld geloof, een sterke verbondenheid met Jezus Christus en zijn missie, en een concrete liefde voor zijn mensen, in Afrika en in Nederland, hebben mijn leven veranderd en zinvol gemaakt. Dat is wat mij gaande houdt”.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1219 / 390200

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Onze overledenen  De activiteit van de site opvolgen Jaar 2014.   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0