Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Zuster Elisabeth Nederpelt overleden.

dinsdag 1 april 2014 door Webmaster


In liefdevolle herinnering aan

Zuster Elisabeth Nederpelt

Monster, 6 februari 1923 * - Professie, 30 oktober 1949 - † Boxtel, 28 maart 2014

Lid van de Congregatie van Missiezusters van OLV van Afrika


Op 91-jarige leeftijd is van ons heengegaan, onze lieve vrolijke medezuster Liesbeth. Zij was sinds drie jaar woonachtig in Verpleeghuis Liduina te Boxtel. Daarvoor woonde zij bijna twintig jaar in het verzorgingshuis Mariengaerde in Warmond.
Ze werd geboren in Monster in een tuindersgezin met in totaal negen kinderen. Al op jonge leeftijd moest ze hard werken, zeker na het overlijden van haar moeder. Op haar 24-ste trad ze in bij de Witte Zusters in Esch, waar ze in 1949 haar 1e Professie deed.

Haar missionarisleven van ruim 25 jaar in Afrika, heeft ze vervuld als verpleegkundige in Tanzania, later als provinciaal econome. Vol toewijding en werklust ging ze in 1957 aan de slag in Bukumbi. Na de bouw van een groot nieuw ziekenhuis, was ze vervolgens helemaal op haar plek op de mannenzaal en in de operatiekamer. Ze werd benoemd als overste van de communiteit op Ukerewe, midden in het Victoriameer, alwaar ze directrice van het gezondheidscentrum werd.
Bijgeschoold als verloskundige in Engeland, keerde ze terug naar het ziekenhuis van Bukumbi. Met haar humor, deskundigheid en groot hart was ze zowel goed voor de patienten als voor het personeel.
In 1983 keerde ze terug naar Nederland om lid te worden van het Provinciaal Team. In de communiteit van Sterksel was ze overste en kon ze haar werk als verpleegkundige weer oppakken. In 1993 is ze van haar welverdiende rust gaan genieten.
Elisabeth was een vrouw met een groot hart, vol grapjes maar ook vol medeleven voor haar medezusters en voor velen een steun en toeverlaat.
Wij vertrouwen haar toe in de Eeuwige Vrede bij de Heer.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1185 / 387287

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Onze overledenen  De activiteit van de site opvolgen Jaar 2014.   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0