Homepagina > Onze overledenen > Jaar 2013. > Zuster Annie Nijhuis overleden.

Zuster Annie Nijhuis overleden.

maandag 20 mei 2013, door Webmaster

"De dag waarop ik de Heer ontmoette,
is een vreugdevolle dag”
_
In dankbare herinnering

aan onze medezuster

Annie Nijhuis

Zuster Plechelma - Marie


_

Lid van de Congregatie van Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika
* Losser, 30 september 1924 — † Boxtel, 17 mei 2013

Annie werd geboren in een boerengezin in De Lutte bij Oldenzaal en is opgegroeid samen met drie broers en vier zussen in een degelijk katholiek gezin. Haar oudere broer Jan ging in 1950 als Mill Hiller naar Afrika en zes weken later ging Annie naar het klooster. Zij had al een opleiding als verpleegkundige achter de rug. Annie was geïnspireerd door de Belgische Pater Damiaan om naar de missie te gaan, ook zij wilde met melaatsen werken. Bij de Witte Zusters kon zij haar idealen verwezenlijken. In 1952 deed zij haar professie in Esch en ging daarna naar Algiers voor de voortgezette vorming. Ze werd vervolgens naar Malawi en Zambia gestuurd en heeft daar bijna 40 jaar gewerkt in verschillende missieposten.
Annie was een hardwerkende, godsvruchtige en toegewijde verpleegster die niet bang was haar eigen verantwoordelijkheid te nemen en doctoren wist te bewegen tijd te hebben voor de patiënten. Als verloskundige heeft ze ontelbare kinderen op de wereld geholpen, ze kreeg m.n. de ‘moeilijke’ gevallen. Dankzij de Witte Zusters heeft ze zich hierin kunnen ontwikkelen. Een hoogtepunt was toen haar familie haar en haar broer Jan in 1986 in Afrika kwamen bezoeken.
Niet alles is gegaan zoals ze gedacht had, maar toch is voor Annie haar droom vervuld. Ze voelde zich klein en gedragen door Gods kracht. Afrika achterlaten was een groot offer. Als verpleegster heeft Annie in Sterksel tot driemaal toe bij onze oudere zusters gewerkt, wat ze mooi en fijn werk vond, maar soms ook moeilijk.
In 1997 ging zij naar een verzorgingshuis in Driebergen om uit te rusten. In 2009 verhuisde ze naar Liduinahof in Boxtel op de geriatrische afdeling. Annie was moe en wilde graag naar de hemel.
Wij gedenken Annie in ons gebed en wij wensen haar eeuwige Vrede bij onze Heer.

Mede namens de familie Nijhuis,

Missiezusters van OLV Afrika, Boxtel