Homepagina > Nederland > Nieuws Archief > Open kloosterdag 2014.

Open kloosterdag 2014.

dinsdag 15 april 2014, door Webmaster

Op zaterdag 10 mei is weer de tweejaarlijkse landelijke Open Klooster dag, waarbij ruim 35 kloosters hun deuren openzetten.

Het thema van dit jaar is: ‘Geroepen om te delen’.

De religieuzen willen graag iets van hun spiritualiteit, hun missie en levenswijze met geïnteresseerde bezoekers delen.
Ook de congregatie van de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, Witte Zusters genoemd, heten u van harte welkom in Afrikaanse sferen. U kunt hen van 13:30-17:30 uur ontmoeten in het Regiohuis Molenwiek, Achterberghstraat 20, 5281 AB in Boxtel.

Naast koffie, informatie en volop ruimte voor gesprek, kunt u deelnemen aan een van de 4 workshops o.l.v. zusters:

1. Missionaris toen en nu, in Afrika en hier: wat betekent missie vandaag de dag nog in een geseculariseerde samenleving, hoe geef je dit vorm in Nederland?

2. Internationaal en intercultureel: de zusters hebben altijd in internationale gemeenschappen geleefd met mensen van verschillende afkomst, ook is er altijd aandacht geweest voor de moslimsamenleving, hier en in Afrika.

3. Geroepen om te delen: leven in eenvoud en soberheid. Wat betekent dit in de praktijk en wat kunnen we hiervan leren?

4. Spiritualiteit: roeping en charisma. Wat is nu precies roeping? Waartoe voelen de zusters zich geroepen? Waar zien we voorbeelden van roeping om ons heen?


De workshops duren ongeveer drie kwartier. Ook kinderen zijn van harte welkom en kunnen knutselen of Swahili leren. Rond 16:30 uur wordt de middag afgesloten met een korte gebedsviering.