Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Witte Paters

woensdag 27 augustus 2008 door Webmaster

Op het historisch moment dat de Europese koloniale machten Afrika onderdrukten en een westerse cultuur oplegden, het continent van haar grondstoffen beroofden en de slavenhandel dood zwegen, stichtte Kardinaal Lavigerie in 1868 te Algiers (Algerije) de Sociëteit van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters). Hij drong er bij zijn missionarissen op aan zich volledig ten dienste te stellen van Afrika en de Afrikanen. Hij stond er op dat zij zich de taal en de gewoontes van de Afrikanen zouden eigen maken en respect zouden tonen voor hun cultuur en geloofsovertuiging.

Vandaag beantwoorden de Missionarissen van Afrika de oproep van hun Stichter door hun:

 zending die haar oorsprong heeft in Jezus Christus, om te getuigen van de bevrijdende kracht van het evangelie en de aanwezigheid van het Rijk Gods;
 passie voor Afrika, het miskende continent met zijn 700 miljoen mensen in een rijke verscheidenheid aan landen, volken en culturen;
 profetische stem in de inzet voor vrede en rechtvaardigheid, internationale solidariteit en heelheid van de schepping;
 leven in kleine internationale en multiculturele gemeenschappen ten dienste van de Afrikaanse kerk en samenleving;
 geloof in de mogelijkheid om samen met de Afrikanen te bouwen aan een betere toekomst, gebaseerd op wederzijds respect voor ieders menselijke, culturele en spirituele waarden.

In navolging van onze Stichter trachten wij onze voorliefde voor Afrika gestalte te geven door een levenslange inzet voor het welzijn van de Afrikanen.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 9754 / 390200

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Wie zijn wij ?   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0