Missionarissen van Afrika.
(witte paters)
(NL).

Zuster Francien van Berkel overleden.

woensdag 6 januari 2010 door Webmaster
“Ik ben de verrijzenis en het leven
Wie in mij gelooft, zal leven,
ook al is hij gestorven”

Joh.11,25

In dankbaarheid gedenken wij onze dierbare zus, schoonzus, tante en medezuster

Francien van Berkel
Zr. François de Borgia


Zij werd geboren op 25 december 1930 te Boxtel en werd lid van de Congregatie van de Missiezusters van O.L.Vrouw van Afrika (Witte Zusters) op 15 augustus 1958.
Op 01 januari 2010 overleed zij, voorzien van het sacrament van de zieken, in het Groot Ziekengasthuis te ’s-Hertogenbosch.

Met Zuster Francien verliezen wij een lieve, zorgzame medezuster. Zij hield van mensen en stond altijd met volle inzet voor ieder klaar. Zij was een moedige vrouw, een steun voor velen en diep gelovig.

Na haar noviciaat in Esch en het internationale vormingsjaar in Algiers en een jaar van voorbereiding op haar zending naar Afrika, mocht zij in 1960 naar Oost Afrika vertrekken. Gedurende 33 jaar werkte zij met enkele onderbrekingen in Tanzania. Francien wist van aanpakken. Haar speciale aandacht ging uit naar pastoraal werk, catechese en de opleiding van de Afrikaanse vrouw. Zij was er erg geliefd en vol aandacht voor haar medemensen.

In 1993 kwam zij voorgoed terug uit Afrika. Vanaf die tijd zagen we haar in verschillende functies in onze huizen in Nederland, totdat zij in april 2008 haar intrek mocht nemen in het Woonzorgcentrum Molenweide in Boxtel, waar zij bijna twee gelukkige jaren mocht verblijven.
Na een korte periode van zeer goede en intensieve zorg overleed zij in het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch. Wij zijn het verzorgend personeel heel dankbaar voor hun liefdevolle toewijding.

Moge zij nu, na haar rijke missionarisleven, bij God rust en vrede vinden.

Mede namens de familie van Berkel:
Missiezusters van O.L.Vrouw van Afrika,
(Witte Zusters)
Prins Bernhardstraat 19
5281 JH Boxtel.

De uitvaartdienst wordt gehouden in de kapel van Huize “Molenweide”, Achterberghstraat 18 te Boxtel, op woensdag 6 januari 2010 om 14.00 uur, waarna de begrafenis zal plaats vinden op begraafplaats Munsel, Bosscheweg, te Boxtel.

Indien u persoonlijk afscheid wilt nemen van zuster Francien verzoeken wij u een half uur voor de viering aanwezig te zijn.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1815 / 390200

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Onze overledenen  De activiteit van de site opvolgen Jaar 2010.   ?

Site gebouwd met SPIP 4.2.14 + AHUNTSIC

CC BY-SA 4.0