Hartelijk dank!

Email van Piet van Hulten.   Lilongwe 4 juni 2007

Beste Confraters,

Hartelijke Dank voor de gelukwensen en de gebeden met mijn 71ste verjaardag. We worden er niet jonger op maar we mogen nog steeds dankbaar zijn dat we het nodige hier nog kunnen doen.

Hier in Malawi is het weer prachtig. De echte kou is nog niet begonnen en over dag wordt hier in Lilongwe nooit echt koud. Dat was iets anders in Mzuzu en Katete, maar daar is het toch ook weer wel wat hoger gelegen.

Gisteren voor de s' Zondags dienst was ik in de Maula Gevangenis. Het is een gevangenis zonder muren maar allemaal prikkeldraad met een hele open vlakte rond om de gevangenis.    Nu het droge seizoen is begonnen, en we  ook veel meer wind krijgen, komen er soms van die kleine zandstormen: en alles knarst dan van het zand.

Een paar weken terug hadden we bezoek van 19 studenten van de Leidse Universiteit. De meesten van hen waren jonge dames en die wilden wel eens zien hoe daar (in die gevangenis) de school runt.   Ik sta er nog van te kijken dat we toestemming kregen om met die hele groep een kijkje te kunnen nemen binnen Maula Gevangenis. Voor die studenten was het een hele belevenis. Toen ze alles gezien hadden zei ik zo van "Ik hoop dat jullie er van genoten hebben". “Genoten is iets anders” was het antwoord “maar het was wel de moeite waard.”

Nu maar hopen dat straks deze jonge mensen iets voor Afrika gaan doen.

Terwijl zij hier in Malawi waren zijn ze ook naar het “School Project van Willem” gaan kijken. Dat Project is vooral van een Nederlandse journalist. Ze hebben kunnen zien hoe er in de bush een school en onderwijzers huizen gebouwd kunnen worden - als er tenminste financiën voor zijn.

Mr. Dickson heeft in Nederland een heel net werk opgezet om dit project van Willem te steunen. Het is een paar jaar terug begonnen van wegen de honger in dat gebied. Op die manier wordt er weer prachtig werk gedaan.

De studenten zijn ook nog bij Jos op bezoek geweest, om kennis te maken met het “Centum For Social Concern”. Jos heeft hen op de hoogte gebracht van de sociale en politieke toestanden in Malawi. En hij zal hen zeker er óók op attent gemaakt hebben, dat veel van die mistoestanden te danken zijn aan de westerse wereld: Europa en Amerika willen, vanwege hun handels en landbouw politiek  - de mensen hier de kans niet geven om ook op de markt te komen. En dan houden ze hen maar zoet met een fooitje.

Daar in dat centrum hebben ze veel informatie gekregen en ze waren er van onder de indruk.

Ik stop er weer mee

Nogmaals Hartelijke Dank!

Het allerbeste, en een prachtige zomer jullie allen toegewenst!

Piet van Hulten

 


Webmaster-NL

Vorige pagina