Zambiaanse vlag Het wapen van Zambia. © wikipedia

Z A M B I A
1. Zambia Nederlandse Startpagina voor Zambia.
2. Zambia online: de officieele website van Zambia
3. Zambia op wikipwdia in nederlands: klik hier
4. Zambia op wikipedia in het engels: klik hier
5. Witte Paters die (nog) in Zambia werkzaam zijn: Antoon Oostveen (64) te Kasama; Antoon van Kessel (63) te Chipata; Henk van Kessel (79) te Chipata; Henk van der Steen (70) te Ilondola; Piet van Heijst (64) te Serenje; Piet Verkleij (68) te Ndola. Er werken anno 2006 nog een kleine 70 Missionarissen van Afrika in Zambia.
In Nederland bevinden zich nog 13 Witte Paters die in Zambia hebben gewerkt: Piet Kramer; Geert Groenewegen; Paul Donders; Johan Campschreur; Piet van der Linden; Lambert van Zutphen; Wim van Dijk; Frits Pennings; Jan Reimert; Louis Degenhart; Jos Planken; en sinds juli 2006: Hugo Hinfelaar en Wim Wouters.1. Brief van Henk van der Steen: na zijn verblijf in Nederland voor een welverdiende rust, is hij weer terug in Zambia. Lees verder.


2. Aartsbisschop Mgr.James Spaïta van Kasama was in Nederland om families en vrienden van Witte Paters, Zusters van Schijndel en lekenmissionarissen te bezoeken, na de visite "Ad Limina" bij Paus Benedictus XVI in Rome. Foto's

3. Aidskwestie in Zambia bestudeerd in de Nederlandse pers: Trouw geeft twee indringende artikelen over aids, waarin Zambia, en Chingola meerdere keren aangehaald worden: lees het zelf!

4. Witte Zuster Fidelia heeft jaren lang in Zambia gewerkt: van 1935 tot 1973! Zij is nu overleden, maar haar herinnering leeft nog altijd voort: in Zambia, maar ook hier in Nederland. Klik hier.

Webmaster-NL

Vorige pagina