Lavigerie Website van de Missionarissen van Afrika (Witte Zusters en Witte Paters)


De Witte Paters in Mali
Deze "Provincie" van de Witte Paters beslaat in feite drie landen: Mali, MauritaniŽ en Senegal; alles bijeen een oppervlakte van ongeveer 80 maal Nederland.
inculturatie van de misvieringIn 2006 zijn er 62 missionarissen uit 18 verschillende landen in Mali aan het werk. Als men de uitgestrektheid van het gebied beschouwt, is dit getal maar heel bescheiden. Toch geeft de groei van de lokale Kerk, die altijd de eerste zorg van de missionarissen is geweest, reden tot hoop voor de toekomst van de Katholieke Kerk in Mali.

De missionarissen voelen zich volop deel van deze kerk en delen er ook alles mee: vreugden en pijnen, vragen en pogingen, successen en mislukkingen. Ze stellen hun eigen charisma beschikbaar: dicht bij mensen leven die evenwel veel van hen verschillen in cultuur en godsdienst.
Een Moskee. Mali is een land waar de Islam 90 % van de bevolking uitmaakt
Ze leven onder zeer verschillende volkeren en spreken hun taal: Bambara, Sonrais, Peul, Tamachecks, Bozos, Dogons, Miniankas, Bwa, Senufo, Malinkť en Soninkť.

Ze ontplooien een wijde waaier van activiteiten: parochies stichten en leiden in ver afgelegen plattelandsdelen; interreligieuze dialoog; studie en onderwijs van de talen en gewoontes van de verschillende etnische groepen; sociaal-politieke actie om meer verantwoordelijke burgers te vormen onder de bevolking; opleiding van priesters en catechisten; het opzetten van materiŽle infrastructuren in de verschillende bisdommen; medewerken aan het "Centrum voor Geloof en Ontwikkeling" dat zich als doel heeft gesteld de kennis van en het respect voor de verschillende godsdiensten te bevorderen met het oog op een bredere samenwerking ten bate van de harmonie in de nationale gemeenschap.
 
Pater Geert Groenewegen, die van 1963 tot 1978 in Mali heeft gewerkt.

Een contact adres:
Miss.d'Afrique, Bamako, Mali

en lezen
38 Jaar in Mali
Een Witte Zuster in MauritaniŽ...

een ontdekking :
De parochie met de 190 dammen
en
Intervieuw met Pater Zef Kuppens tijdens zijn verlof in Nederland.


 
Pater Wim Schakenraad, ruim 40 jaar in Mali, is aan de lijn:
open hier!
10 november 2008: LAATSTE NIEUWS:
JOHAN WACHTERS AAN HET WERK!


Johan Wachters is Socioloog, en heeft een ruime ervaring in Mali, waar hij leeft en werkt sinds 1962.
Hij werkt gestadig mee aan de ontwikkeling van het land.
Vooral op landbouw-gebied is hij zeer actief. Maar nu heeft hij zich gestort op de bouw van een TECHNISCHE SCHOOL
IN KATI, waar hij woont.
Bekijk zijn "blog", en misschien kun je nog een handje mee-helpen...? Klik hier.
Ga eens op verkenning uit naar een ander Afrikaans land...

Webmaster

Hoofdmenu