Lavigerie Website
webpagina in opbouw: sommige landen zijn nog niet ingevuld.
TunesiŽ Senegal Ivoorkust AlgerijŽ MauritaniŽ Mali Burkina Faso Ghana Niger Nigeria Tsjaad Soedan Egypte EthiopiŽ Nabije Oosten Kenya Oeganda Congo Rwanda Burundi Tanzania Zambia Malawi Mozambique Zuid Afrika

In Afrika en het Midden-Oosten leven en werken de Missionarissen van Afrika, Paters, Broeders en Zusters in 26 landen (geel gekleurd op de kaart hiernaast). De namen van de verschillende landen landen kunt u vinden door het pijltje van de muis over de kaart te schuiven en te klikken op de juiste plaats.

De taken van de missionarissen zijn zeer verschillend: pastoraal werk in parochies van de grote steden of het platteland; ontwikkelingswerk van economische, sociale of culturele aard; onderwijs op lager, middelbaar, universitair en professioneel niveau; projecten in de gezondheidszorg en de landbouw; bevordering van interculturele en interreligieuze dialoog etc.

Het ideaal dat hun inzet inspireert is de minstbedeelden op alle gebieden ten dienste te staan, naar anderen toe te gaan die verschillen van opvattingen, taal, cultuur en religie, en deze verschillen als een bron van wederzijdse verrijking beleven.

Wilt u enkele van de activiteiten van de missionarissen in deze landen leren kennen, klik dan op de kaart in een of ander land waarover informatie geboden wordt (b.v. TunesiŽ,het Midden-Oosten, Mali, Zuid Afrika).

Voor meer details (in engels of frans), klik op de site van de Missionarissen van Afrika, Witte Paters, of de Witte Zusters.


N.B. U kunt deze kaart ůůk bekijken op het Belgisch-Vlaamse gedeelte van onze website, met meer informarie over de verschillende landen, en de belgische Witte Paters die daar werken.

Webmaster-NL

Vorige pagina